BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, December 30, 2010

masih d sini???

hehhe..hati perempuan kan.....dianalogikan dgn kerak nasi..keras cmna pun kalau direndamkan dgn air pasti akan lembut...cmtue lah hati seorang PEREMPUAN..:)
dan hari semlm sy sampai d putrajaya..menghabiskan cuti2 terakhir bersama en suami tercinta...:)
dan berita gembira PM umumkan 31hb disember cuti..kebetulan time tue sy kat kedai mamak Presint 9..hoho...sgt meriah ok...n sy mengharapkan en suami juga dpt merasai kegembiraan itu esok hari....:)

mak pesan:::syurga seorang isteri d bawah tapak kaki suami...bz cmna pun dia..dah tue keja dia..ohoho..ok...cuba untuk menerima w/pun hati pedih...:(

sehari tak jumpa rindu bangat...sbb dah sebulan lbh bersama en suami..tetiba nnt perlu berjauhan seperti sblm nie..huhu.....SAYA SAYANG SUAMI SAYA...ngeee..:)


alhamdulillah finally we got it...:)

alhamdulillah..loan umah lulus..yippi....finallay we got it...w/pun tak sebesar mana..tp culluplah sbgai aset kami ber dua tuk hari tua...tq public bank..tq: iifa development...tqsm...so skrg tgh tggu bank siapkan smp,lo n pelbagai borang yg bakal aku isi n tandatangan...::)-------->tak sabar tggu raya cina..nak tgk rumah cintih..rumah i under construction ok....:)

Tuesday, December 28, 2010

sok meeting..td smpai kulim kul 2 ptg..prjalanan lancar cuma driver tak berhenti mkn..huhu..dah la smlm mogok mkn..pg td lapar giler..beli la basi lemak kat kl sentral...tp lupa plak nk amik spoon...so tggu smpai umah baru mkn..huhu....malas nk mkn fastfood pg2...tak ngam ngan perut den...:)------->mlm ajak adik ipar men boling..konon2 nk ubati hati yg lara ni..huhu..lane  plak penuh...wayang pun midnight je..fikir esok nk sekolah..so xjd..tggu sabtu ni plak la...tetiba rasa rindu kat en suami......kesian dia sorg2...'syg,abg sedih masuk umah syg xda'-->cmtulah msg yg di havtar..aduh..air mata berjujuran jer rasa..huhu...xtau nk balik sana ke tak pas meeting sok..kalau ikut hati cm xmo balik..tp bila fikir syurga seorg isteri d bwh kaki suami..rasa nak balik la plak..huhu..pa2 pun tgk cmna sok...nite...:(

Monday, December 27, 2010

dah agak...

td time beli tiket dah agak dah..dah leh rasa ckit2..tiket nie bakal burn..tp dsbbkan suami ckp ok..balik awal....berani gak beli..last2...burn cm tue je...xmo cerita byk sbb sakit hati...sok nak balik kg.....lebih baik berjauhan.....:(
sangat2 sakit hati....kita merancang mcm2....tp kerja lg penting...:(

percutian ke melaka sekadar memuaskan hati..
sbb..............

en suami ada mesyuarat sblm p....sangka abis awal..ptg baru abis..so bila bertolak ptg sampai melaka dah mlm
melaka sgt jem....nak p mana2 pun byk keta n nak makan kat kedai pun kena tggu smpai sejam....
bila dah p melaka nak jln2 mlm tp en suami xmo sbb pusat bandar jem teruk..padahal tak lalu lg pusat bandar..si isteri dah mula ak puas hati......
en suami dok sibuk lg ngn keja w/pun tgh bercuti bersama si isteri..asyik msg pasal kerja...geramnya.......:(
pagi berjalan2 di melaka...en suami nampak x excited myb ingat pasal keja..nak beli p pun xda mood...
bila ajak p sana..katanya org ramai..ajak p sini..katanya susah parking..ajak lagi p sana n sini...jwbnya...xda pa pun yg menarik..haishh...sgt2 geram ketika itu n mula nak buat perangai......
otw balik..jemteruk dr port dickson,seremban n nilai...sgt bosan...dah la dah kecik hati ngn en suami....
sbg penwar merajuk en suami ajak p nilai.....sy boleh tersenyum kembali..
cerita d nilai...sama ja....org ramai....si isteri plan nak cari tudung bawal,hiasan umah n bunga tuk umah...
last2 bila dah beli tudung en suami dah xmo jln...dia ajak balik...geramnya.......sgt2 geram..so si isteri pun ajak balik n terus hntar en suami ke pejabat...puas hati..dok ingat sgt keja kat pjbt....geram tul...thats y.....si isteri suka bershopping sorg2 atau ngnn org yg suka shopping nberjalan2......:(
bila mlm...en suami memujuk..n time tgk bola...tiba2 ja ok sendiri mslh merajuk tue...pas tgk bola baru kuar mkn...bayangkan..bola segalanya dlm diri LELAKI ok.....tak mkn xpe lagi..asal dpt makan bola......
itue ah. sedikit luahan si isteri...n mlm nie si suami berjanji nak tgk midnight..kita tggu n lihat..jd ke x....sbb msa suami sy sgt mahal untuk isteri sendiri....sgt sedih kan..org politik pun ada masa untuk isteri..wahai manusia d luar sana..kurangkan lah amik rasuah agar suami sy ada masa untuk bersama keluarga...geramnya.....
xda mood nak upload pic...nnt2 je la...

Friday, December 24, 2010

story mory PMR

Alhamdulillah..syukur sgt...1st year jd cikgu n1st year ngajar kelas exam..4 kelas ok...sgt byk tue sebenarnya..hoho..anak2 didikku berjaya lulus dlm bahasa melayu sekaligus menaikkan % sekolah n panitia bahasa...:)....cikgu boleh tersenyum kepuasan bila tgk result mereka.....yg cikgu target semua capai target dapat gred A,B,C, dan D....walaupun ada yg gagal tp bilangannya dr yg di sangka gagal sedikit sahaja...so cikgu tak payah jumpa pengetua...hehe...kalau tak jehun nak kena buat bedah siasat...:)-------->tqsm to all my student krn kamu lulus w/pun tak cemerlang..sekurang-kurangnya kamu membantu cikgu...dan yg buat cikgu lagi happy bila kamu dtg ucapka"terima kasih cikgu'.....sgt suka....anak2 didik yg cikgu selalu marah..semua lulus....:)-->ada jugak yg malas semalas-malas manusia juga lulus dgn gred C....bagus...cikgu akan ingat kamu..

tourim company

  1. pasnie kalau nak cari ejen biar betul2..jhn jd cm cikgu..kena tipu...nak d jdkan cerita aritu p jln2 kat giant bayan baru ada promosi percutian...bayar rm4++..pastue dpt pakej ercutian hotel 3 bintang,breakfast ...tuk 2 mlm....means 3 hari 2 mlm la...pastue takpe la...cikgu tertarik n menarik cikgu untuk join...ok..byr deposit 50 dulu..ok fine..pastue tiap2 hari kol tanya tempat nak p ngn bayaran yg selebihnya,mula2 cikgu nak p sabah...depa gtau hotel penuh...tiket flight mahai..ok..tukar p cameron..hotel penuh gak...cikgu terima lagi w/pun time tue dah rasa nak kena tipu...cikgu ngn suami pakat pilih melaka..pastue ok..melaka boleh p..mula2 mmg gtau hotel yg djanjikan..pastue semggu sblm nak p..kol balik depa tukar hotel..bila cikgu check hotel tue..rupanya hotel rumah kedai..mengamuk sakan la suami cikgu....cikgu pun hangin jugak la....selebihnya suami yg settle ngn dia...fine..dia ckp ok...dia akan cancel n bagi balik duit...smpai hari nie kol tak dpt..office tak dpt,hp pun sama....nie syarikat org melayu k....so cmna melayu nak maju kalau selalu tipu menipu org nie..haishh sgt geram..dr mlm td smpai tghari dok kol merata hotel melaka ngn pd...maklumlah..peak season..sahh2 la hotel penuh..kalau ada pun 1k n above..hoho...luar dr budget ok....last2 dpt gak 1 hotel...bidara hotel n apartment...kol dpt...bt comfirmation terus ngn hotel...harap2 sok sampai sana semua will be fine...huhu..nak bercuti dgn sempurna ok...

Tuesday, December 21, 2010

erm...dua hri berturut2 sy ngn en hubby tutu alamanda..ahaks...bukan pa..p pun dah kul 8...jenjalan tak sedar kedai dah byk tutup...hoho.....dah 2 hari cari kasut ngn handbeg..masuk guess td ada berkenan tp en hubby tak berkenan..haish..susah tol...bila dah berkenan kasut school dikatanya pattern org tua..huhu...mmg schooll byk pattern org tua tp selesa ye...so sy tak beli pa2 pun td...en hubby pun heran si wify takde nafsu shopping...hhohojjo~~~oleh itu..tggu trip p melaka hujung mggu nie...mana tau ada berkenan kat jusco sana:)

rumah...

alhamdulillah..loan lepas tuk wat loan rumah...:)
sgt suka coz sy dah berkenan sgt2 ngn rumah tue n lokasiyer yg sgt strategik dr umah mak n umah mentua...
asalnyer nak amik corner lot  tp loan plak tak lepas..hoho....so pusing p pusing mai kata developer tue..umah no 36 tue mmg ada jodoh ngn sy..hehe...harap2 betul la...skrg nie tgh tggu feedbanck bank..hoho..harap2 sgt semua berjalan lancar n impian sy untuk memiliki rumah tercapai....insyaallah....roobir yassirwala tuassir..ya allah kau permudahkanlah segalanya untuk kami memiliki rumah sendiri..........
tak sah jawatan???
tp dah nak beli rumah??
tak rugi ker???
np tak wat loan kerajaan???
np tak tggu skim rumah pertama???
itu antara persoalan yg menembak diriku tika membuat leputusan untuk membeli rumah.......
sy beli rumah awal sbb harga rumah makin mahal..interest makin naik...sy dah berkenan ngn umah tue...tak pe w/pun kena kuarkan 10%...sama jer ngn tak byr deposit...duit guaman tetap kena byr.....bulan2 rendah ckit dr wat 100%..betul tak??tp semuanya bergantung pd keadaan..kalau ada mslh sy terpaksa juga menggunakan loan kerajaan...hoho..plannyer biar la en suami yg guna loan krjnn plak tuk umah yg lagi besar n selesa kan..hehe....tp no komen...sy cuma tggu feedback bank..harap2 semua ok n tiada mslh..:)
rumah yg menjadi pilihanku itu rumah semi d..hehe...pattern baru lagi kat kulim....hoho.....malas nak scan pic coz tak comfirm lag milikku..:)

PMR oh PMR

hoho...khamis nie anak2 aku akan dpt result PMR...gerunnya bila mengenangkan result yg bakal aku tgk..hoho.....harap2 BM tak jatuh..kalau tak jenuh nak jawab..perlu standby dgn 1001 alasan untuk en pengetus..hoho

alhamdulillah..terma kasih ya allah

alhamdulillah..mggu lepas dapat jugak melaksanakan niat tuk wat kenduri kesyukuran.....bt kecil-kecilan jer...alhamdulillah....kenduri sempena en hubby dapat keja gomen,saya dah sah lantikan merangkap naik gaji..hehe...n adik perempuan sy yg satu itu telah tamat belajar w/pun tak konvo lagi..hehe...tak masak pun coz kesian kat family....sy amik catering..bila amik catering nie ada la mulut2 yg tak senang nak tutup berbunyi..suka hati andalah..asalkan sy dan keluarga bahagia k.....dan sy cuba n berusaha untuk membahagiakan keluarga sy n family mertua sy selagi sy mampu....:)...mak selalu pesan bila keja jgn kedekut nak wat kenduri..lagi kita wat kenduri allah akan bg rezeki lebih pd kita insyaallah....pa pun semua bergantung pd niat kita....insyaallah....apa salahnya kalau rezeki lebih kita share ber sama kan...:)

bercuti........

ngee..mmg la dah bercuti coz musim cuti skrg nie kan..hehe
actually mggu nie sy ngn suami akan bercuti d melaka..hehe....hadiah anniversary yg tertunda sejak sekian lama..almaklumlah..masing2 kebzian..hoho...so..mggu nie kami akan ke melaka.....yehaaa....harap2 semua berjalan lancar...:)

Wednesday, December 15, 2010

terkilan n kecewa

????????????persoalan demi persoalan belum terjwb..huhu
arini p jumpa doc...selalu Dr Nina....arini dia tolak aku terus Dr Pakar Ginekologi..nama pa ntah..tp aku ingt dia coz time admitted aritu dia yg check ak tiap2 pg..hehe....sama seperti check up yg lepas..soalana yg sama...cuma kali nie menakutkan...kalau cyst masih ada tuk next appoiment mmg aku kena tebuk.....haaaaaaaaa...tak mo.....tak mau..tak nak..menggerunkan..huhu..just nak masukkan camera nak tgk pa mslh kat dlm..huhu...tak de cara lain dah...huhu...so doc nasihatkan aku turunkan berat badan coz aku dah nak capai tahap obes..huhu...gemuk dlm tak sedar..kesimpulan kecil tak sedar diri nie makin gemuk..td timbang naik lagi sekilo...huhuhuhu...so doc bagi ubat subur tuk 4 hari..asid folik n ubat paling aku terkejut...ubat kurangkan selera makan....huhu....mmg doc tue serius suh aku turunkan berat badan..huhu...bukan ckit...dia suh turunkan 10kg...waaa....byk tue....selain cyst kegemukan atau berat badan yg naik mendadak lepas kawen telah mengganggu keseimbangan horman n periodku..huhuhuhu.....sooo.....aku kena kontrol makan?????boleh ke?nekad n pasti boleh..demi kebahagiaan rumahtangga aku..aku rela korbankan duit n masa untuk berikan cahaya mata dlm rumhtgga kami...moga allah merestui pa yg aku lakukan...so..lepas hospital terus p sekolah..balik dr sekolah..aku cari kedai yg jual biodex..setelah dpt penerangan ringkas dan agak mendalam...aku mencuba set biodex dgn niat untuk mendapatkan zuriat n mengembalikan kesihatan seperti sediakala serta enurunkan berat badan..dan inilah hasil usaha aku untuk hari ini.....




nielah suplement yg aku kena mkn setiap hari beserta ubat doa...diringi doa n usaha..aku yakin dgn apa yg allah bagi padaku...amin ya rabbal alamin..aku bermohon pada Mu Ya Allah mudahkan segala urusanku...berikanlah kesihatan yg sempurna untuk diriku dan suami dan Kau kurniakanlah kami zuriat yg sihat,sempurna,soleh dan solehah..amin...sekian..:)





Tuesday, December 14, 2010

mggu nie punya aktiviti....

isnin..p settle dokumen umah.....harap2 lulus la coz dah berkenan sgt2 ngn umah tue..hoho....doa-doakanlah..
petang g mengurut....cukup 3 hari kena mengurut..untuk apa????untuk elak dr operation..huhu...coz dlm badan byk sgt angin.....pas p mengurut keluar jenjalan ngn my sis g Jusco Perda..hoho~~~...untuk mengsurvey kasut sekolah..wah...cikgu pun ada kasut sekolah..hehe....dan gaji nie cuba untuk grab sandal schooll n handbag guess..hehe...dah sgt2 berkenan...
rabu 15hb kena g checkup doc..hoho...
rabu n khamis kena p sekolah......
jumaat plan nak p pesta flora kat botanical garden ngn my sis.....:)
sabtu p kenduri...ahad dok umah je la.....hoho..sekian untuk mggu nie:)

last week...

angkat barang....perabot yg d beli pun dah sampai...sampai ari jumaat..ptg jumaat g Nilai..hoho...tak beli pa sgt pun..just jalan2...coz kerajaan tak bagi gaji lagi..hehehe....jumaat mlm g umah paksu..tido sana.....ari sabtu g kajang....umah pakcik...balik dr kajang singgah Jusco Balakong..jalan2 cuci mata je la..hoho.....pastue balik umah masak...mlm plak bwk my mak menakan jalan2 kat putrajaya.....hehe...melihat pemandangan malam.....ari ahad bertolak balik Kulim...otw balik tercetus idea singgah Lost World Of Tambun..hahahaha.....untuk menghilangkan tension pd en. suami....sgt enjoy d sana...sgt best...credit to My Abah coz nak singgah..hehe..nnt la uplod pic..tenet cm slow je.....tue la cerita untuk mggu lepas...hehe:)--->kegembiraan dlm kesedihan

1 YEARS 4 MONTH...kejap jer masa berlalu...
Kebaikannya di syukuri..kekurangannya diredhai...
I love my Hubby even beliau seorang yg sangat bz...sob sob..
i miss him too much..dah dekat semggu lebih tak jumpa n komunikasi antara kami sgt2 kurang...nielah dugaan n cabaran berkahwin ngn org yg kerjanya tak tentu masa w/pun keja gomen...:(

Friday, December 3, 2010

rezeki....alhamdulillah..

nokia E5..
Sony Flash..
Sony Lense 18-200mm...:)
tq n credit to en suami coz sanggup teman ke low yatt ngn moto..
ada hikmah keta rosak..leh berkepit ngn en suami naik moto
putrajaya--->jalan imbi..:)

Thursday, December 2, 2010

kebosanan melanda diri
nak masak awal lagi...
rasa cemuih la plak dok ngadap  laptop..

nak kuar tak da transport
keta lagi 2 mggu baru siap...
adohai...sangat tertekan...:(

Tuesday, November 16, 2010

cuti n bercuti

yahoooo....cuti sekolah dah bermula..hehehe....bermcm2 program telah dirangka....hehe...sgt suka....last week dah p genting..sgt hepy...next month nak p second honeymoon plak..hehe....suka2....next week nak p putrajaya.....tp sat ja coz kenduri adik ipar..kenduri sepupu...lepas tue baru leh p set up umah kat putrajaya...hehe...sdg memikirkan konsep umah tersebut..:)

bukan rezeki kami...

bukan rezeki kami..tue la entri kali nie...huhu.....cmnie la ceitanya
permohonan pertukaran anda ke wilayah persekutuan putrajaya tidak diluluskan
perkataan tidak diluluskan terus meluluhkan hati cikgu..huuhu
cikgu perlu berjauhan lagi dgn suami...
kawan2 sekerja terus beri dorongan n semangat....cikgu masih d perlukan di sekolah nie...
dlm masa yg sama cikgu dan suami saling memerlukan..
nie lah pengorbanankan..pengorbanan sebagai manusia,sebagai guru n sebagai isteri..huhu...
cikgu akan berusaha....cikgu try buat rayuan n next week cgu akan ke Kementerian Pelajaran d Putrajaya...
untuk uruskan semua nie...cikgu masih lagi berharap agar rayuan nie dpt d pertimbangkan....
ya allah..sebagai hamba Mu....aku terima semua ini dgn hati yg terbuka kerna ku yakin hanya Kau yg tahu segala yg terbaik untuk HambaMu....amin

Tuesday, November 9, 2010

alhamdulillah..terma kasih ya allah

erm...happy:)------->y???hehe..td check slip gaji..tunggakan dah masuk mggu nie..yippie....hehe...leh foya-foya..hoho....genap sethn baru dpt elaun umah n kenaikan gaji..alhamdulillah..bila dah dpt check online gaji excited plak nak tgk gaji..hehe....:)---->harap2 leh beli pa yg di idamkan...:)

story mory cuti deepavali:::
adik ipar akad nikah....
jejalan jomheboh bersama en suami...
layan wayang..dah lama tau tak tgk wayang berdua..huhu...so layan Adele:....tak ingt plak tajuk story tue...
makan Mc Donald ngn en suami...
sangat suka..:)
terima kasih en suami....
bila sesekali jumpa cam bercinta plak...hehe
w/pun kadang2 sedih bila berjauhan....betul la ungkapan setiap yg berlaku pasti ada sebab n hikmah kan..:)


malas nak upload pic coz tenet slow hujan2 nie..hoho

Wednesday, October 20, 2010

Jika isteri menangis dihadapanmu….
“hargai lah ia sblm terlewat…”
Jika seorang isteri menangis dihadap...anmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.
Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …
Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?
Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .
PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…
Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA… Dan sangat berHARGA.

untuk en suami sy Mohd Rafizy

PESANAN BUAT SUAMI - Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah... isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.

Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”

Lelaki Pelindung Wanita

Saban hari permasalahan sosial sekarang seperti isu buang bayi, pelacuran, bo...hsia dan sebagainya semakin meruncing. Masyarakat terus menyalahkan pihak wanita yang kononnya lemah, mudah terpedaya dan sebagainya. Namun, kita sering melupakan bahawa isu ini bukan hanya berpunca dari satu pihak sahaja. 'Tepuk sebelah tangan takkan berbunyi'. Kita alpa bahawa kelahiran yang sepatutnya suci murni itu turut dicemarkan oleh "ayah" yang tidak bertanggungjawab. Maka, seeloknya kita merenung kembali peranan lelaki terhadap wanita seperti yang dianjurkan oleh Allah dalam Al-Quran:

"Kaum lelaki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita oleh kerana Allah telah melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (wanita) dan mereka (lelaki) telah menafkahkan sebahagian daripada harta mereka..." (al-Nisa', 4:34)

Jika kita sama-sama hayati ayat ini, terdetikkah di hati kita betapa besar dan beratnya amanah yang telah Allah berikan kepada kaum lelaki untuk menjadi pemimpin pada wanita. Betapa Allah telah memberi kepercayaan pada lelaki untuk memikul amanah itu kerana beberapa kelebihan yang Allah berikan pada lelaki dan tidak ada pada wanita.

Namun, hari ini, adakah lelaki telah berperanan sebagai pemimpin dan adakah wanita juga telah menjalankan peranan sebagai orang yang dipimpin? Ayuh kita muhasabah diri!

Lelaki itu sepatutnya pemimpin, bukan diktator!

Allah telah memuliakan lelaki sebagai pemimpin kepada wanita. Islam telah meletakkan garis panduan yang lengkap seharusnya bagaimana peranan pemimpin yang dimainkan oleh lelaki. Peranan lelaki sebagai suami, ayah, abang dan anak itu adalah sebagai pelindung kepada wanita-wanita di bawah tanggungjawabnya. Antara peranan lelaki dalam melindungi wanita dan keluarganya adalah:

Memastikan prinsip Islam terlaksana dalam keluarga.
Menjadi teladan yang baik.
Memastikan komunikasi yang baik dalam keluarga.
Memastikan keluarga terhindar dari azab neraka.

"Hai orang-orang beriman, peliharalah dirimu dan ahli keluargamu dari api neraka.."
(At-Tahrim, 66:6)

Wahai lelaki, jika anda tahu betapa pentingnya peranan anda dalam kehidupan wanita, pasti anda sebagai lelaki tidak akan sanggup membiarkan kekasih-kekasih anda membuang 'benih' yang telah anda semai. Pasti anda tidak sanggup membiarkan ibu anda meniti hari-hari tua tanpa kasih sayang dari anda, dan pasti jua anda tidak tegar untuk menjadi dayus dengan membiarkan isteri-isteri dan anak-anak perempuan anda dipukul, dan dibiarkan tanpa pembelaan dan nafkah.

Namun, bagaimana seharusnya lelaki sebagai pemimpin, adakah umpama diktator yang hanya memberi arahan? Tidak sama sekali! Islam tidak pernah memuliakan lelaki sebagai pemimpin dengan tujuan supaya ia dapat menindas kaum perempuan. Malah Islam telah menganjurkan lelaki supaya berlemah lembut dengan wanita.

Misalnya, suami diangkat sebagai ketua keluarga, namun Islam tidak menidakkan hak isteri untuk berbincang dan memberi idea atau pendapatnya. Islam meletakkan hak pada suami untuk memukul isteri, namun ia adalah jalan terakhir dan dilakukan dengan penuh hikmah. Bahkan Rasulullah sendiri menganjurkan supaya berbuat baik dengan isteri.

Sesungguhnya, wanita itu satu amanah dari Allah, maka lindungilah ia kerana ia jua sebahagian dari lelaki.

"Wahai manusia, bertaqwalah kepada Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari diri yang satu, dan daripadanya Allah menciptakan isterinya; dan dari pada kedua-duanya Allah mengembangbiakkan lelaki dan perempuan yang banyak" (Surah Al- A'raf:189)

"Wahai manusia, bertaqwalah kepada Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari diri yang satu, dan daripadanya Allah menciptakan isterinya; dan dari pada kedua-duanya Allah mengembangbiakkan lelaki dan perempuan yang banyak" (Surah Al- A'raf:189)

"Wahai manusia, bertaqwalah kepada Tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari diri yang satu, dan daripadanya Allah menciptakan isterinya; dan dari pada kedua-duanya Allah mengembangbiakkan lelaki dan perempuan yang banyak" (Surah Al- A'raf:189)

Wahai wanita, binalah perisai pelindung dirimu!

Hakikatnya, kita mengakui bahawa wanita dan lelaki itu saling melengkapi. Jika lelaki itu memang menjadi pelindung, namun apakah kita sebagai wanita sendiri hanya bergantung pada pelindung itu tanpa mahu berusaha membina perisai pelindung diri sendiri?

Hakikatnya, perlu ada gabungan lelaki yang menjadi pelindung dan jua wanita yang utuh menghijab diri untuk melindungi dirinya. 'It takes two to tango'. Salah menyalahkan tidak akan menyelesaikan isu gejala sosial pada hari ini, malah akan menyebabkan kita hilang fokus untuk menyelesaikan masalah itu.

Lalu, bagaimana untuk wanita membina perisai pelindung?

Pertama sekali, berani untuk katakan "TIDAK" pada mana-mana lelaki yang mempergunakan, memperalatkan wanita untuk mencapai apa yang mereka ingini. Bentengkan diri kita dengan hijab kerana wanita itu umpama permata yang menjadi rebutan setiap kaum adam. Biar kita tak 'glamour' dek nama yang sentiasa meniti di bibir lelaki kerana keseksian kita, tapi akhirnya menjadi mangsa mereka. Biar kita dikatakan kolot sebab tidak bergaul dengan lelaki, tapi yang penting kita pertahankan maruah kita.

Kedua, jangan biarkan diri ditindas lelaki yang durjana! Lembut biar bertempat, malu biar kena gayanya. Bersuara bila perlu, bangkit bila hak kita dan maruah kita dicabul. Islam tidak pernah menafikan hak dan kepentingan wanita, malah membela wanita dan menyanjung tinggi wanita.

Ketiga, tuntutlah ilmu sebanyak mungkin. Dengan ilmu nasib terbela. Dengan ilmu, kita tahu mana hak-hak kita bila kita tertindas. Jangan tewas pada orang yang sewenang-wenangnya menggunakan nama agama untuk menafikan hak wanita, sedangkan Islam itu sendiri memberikan hak yang seadil-adilnya kepada wanita sebagai isteri, ibu dan anak.

Wahai Adam,

Sedarlah dirimu itu pemimpin. Maka persiapkanlah dirimu itu selayaknya untuk memegang amanah Allah itu.

Wahai wanita,

Ketahuilah, dirimu disanjung dan dimuliakan oleh Allah. Letakkanlah dirimu selayaknya supaya maruah dan kemuliaanmu tidak tercemar. Dirimu begitu berharga, jika Adam itu sudah tidak mampu menjadi pelindungmu, maka binalah perisai pelindung dirimu.

RUMAH ITU SYURGA ISTERI….

“…Yang dikatakan syurga itu ialah ketaatan dan kesetiaan seorang isteri ter...hadap Allah dan suaminya serta tanggungjawab yang dijalankannya dengan ikhlas tanpa ada sebarang rungutan atau keluhan…”

KELEBIHAN ISTERI…

Melayan suaminya dijamin masuk syurga tanpa hisab dan
mengikut pintu yang disukai.
Hadis Nabi s.a.w yang bermaksud…

“Apabila seorang wanita (isteri) itu telah melakukan sembahyang 5 waktu, puasa bulan ramadhan,menjaga maruahnya dan mentaati perintah suaminya, maka ia dijemput di akhirat supaya masuk syurga mengikut pintu mana yang ia suka mengikut pilihannya.”

“ Mana-mana wanita yang melayani suaminya, meminyak rambut suaminya, menyikat janggutnya, menggunting misainya, mengerat kukunya, maka diakhirat ia diberi minum oleh Allah daripada air syurga dan ia diringankan seksaan ketika sakaratul maut (dekat dengan mati), di dalam kubur ia perolehi taman-taman seperti taman-taman syurga dan namanya dicatit sebagai orang yang lepas daripada seksa neraka dan selamat melintasi titian Sirat tanpa menempuh kesusahan.”
Seperti mana yang diriwayatkan oleh At Tabrani mengikut hadis Rasullah
s.a.w…

“…Sukakah aku beritahu siapa dan bagaimanakah sifat isterimu yang bakal ditempatkan di syurga? Jawab para sahabat: Bahkan kami suka. Sabda Rasullah s.a.w lagi: Iaitu tiap-tiap isteri yangbersifat kasih sayang dan melahirkan banyak anak.Dan apabila ia dimarahi oleh suaminya, ia menyerahkan diri untuk dihukum sehingga suaminya redha (memaafkan kesalahannya)…”

Janji Allah kepada isteri-isteri yang mengandung…
“…Apabila seorang wanita itu mengandung, Allah menjanjikan pahalanya sama seperti pahala puasa fisabilillah.Ganjaran ini tidak termasuk lagi dengan kesakitan sewaktu berrsalin, melahirkan anak, menyusu dan menjaga anak.”

Janji Allah kepada isteri-isteri yang menyusukan anak-anaknya…
Menurut riwayat Al Hassan bin Sofwan, At Tabrani, Ibnu Asakir dan Salamah yang menyusu Saidina Ibrahim anak Rasullah s.a.w setiap teguk (satu sedutan) Allah akan berikan satu kebajikan dan ganjaran. Bila si ibu tadi tidak tidur kerana menjaga anaknya yang sekejap-sekejap menangis kesakitan dan sebagainya, Allah akan berinya lagi pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dalam jihad fisabilillah dengan ikhlas.

Kelebihan wanita-wanita yang mengandung…

“…Apabila seorang wanita mengandung (janin) di dalam rahimnya maka beristighfar para malaikat untuknya Allah akan mencatit baginya 1000 pahala dan kebajikan dan menghapuskan 1000 dosa. Apabila ia sakit hendak bersalin, Allah akan mencatit lagi pahala kepadanya seimbang dengan pahala orang lelaki yang berjihad fisabililah. Apabila ia telah melahirkan anak, maka gugurlah segala dosanya dan jadilah ia bersih tanpa sebarang dosa sepertimana ia mula-mula dilahirkan oleh ibunya dahulu (seperti bayi yang baru lahir).”

Kelebihan isteri-isteri yang menjaga anak-anaknya…

“ Menjahit pakaian anak-anak, Allah mencatitkan perbuatan baik yang dilakukan sebanyak helaian benang pakaian yang dibuat dan memadamkan seratus catitan perbuatan jahat yang pernah dilakukannya. Disamping itu juga Allah akan mencatitkan baginya ganjaran sama dengan orang yang memberi makan kepada orang yang tidak berpakaian.”

“Meminyakkan rambut anak, menyikatkannya, mencuci pakaian-pakaian mereka dan memandikan anak-anak, Allah menjanjikan satu pahala besar kepada para ibu yang berbuat demikian. Allah akan mencatitkan pekerjaan baik sebanyak helaian rambut anak dan memadamkan sebanyak itu juga pekerjaan jahat serta membuatkan dirinya kelihatan berseri-seri di mata orang yang melihatnya.’

EMPAT GOLONGAN WANITA YANG DIJAMIN SYURGA OLEH
RASULULLAH SAW…

1. Wanita yang menjaga dirinya daripada perkara yang haram dan dia tetap berbakti kepada Allah (mematuhi hukum Allah).

2. Perempuan yang banyak keturunan (banyak anak) lagi penyabar serta menerima sahaja pemberian Allah itu serta bersabar dengan kehidupan yang serba kekurangan dan apa sahaja nafkah yang diberikan oleh suaminya.

3. Perempuan yang bersifat pemalu. Apabila suaminya keluar menjalankan tugas, dia akan menjaga mulutnya daripada berkata yang boleh mengguris hati suaminya.

4. Perempuan yang kematian suami dan ia mempunyai anak, dan dia tetap menjaga diri dan terus menerus menjaga dan mendidik anaknya yang yatim dan tidak bersedia untuk berkahwin lain kerana takut anak-anaknya itu terbiar.

“…Justeru itu, lakukanlah segala urusan rumah tangga dengan sabar, ikhlas dan
bersungguh-sungguh. Terimalah hakikat bahawa Allah menjadikan wanita itu sebagai seorang isteri dan juga ibu.”

Wednesday, October 13, 2010

alhamdulillah..terma kasih ya allah

ahamdulillah....dah dapat quarters..cuma tggu keputusan pertukaran cikgu jer..harap2 sgt dapat bertukar..amin...td..p appoitment doc...cyst still ada tp tak merbahaya....tq doc..."awk nak pregnant ke?"
"suami dah tukar sini ke?"..huhu..."mesti lah saya nak pregnant..suami tak dpt tukar..terpaksa berjauhan:..."ak pe..ada rezeki..insyaallah.."..itu la jwpn doc..huhu...mmg cikgu nak sgt bby...kdg2 rasa sedih..org len kawen tak sampai sethn dah lekat..tp kami..masih belum ada rezeki..insyaallah...allah sentiasa tahu pa yg terbaik untuk hambaNya....dan appoitment seterusnya 15hb Dec nie..huhu..en suami pun kena p jugak...doc dah bg tarikh appoiment...huhu...doa kan la yg terbaik untuk kami..:)

Wednesday, October 6, 2010

masih berfkir

erm...dah survey2..hoho...nak tukar kena top up lagi..bukan terus leh tukar..ye lakan....harga pun berbeza...mestilah kena tambah...so program menukar msh dlm perbincangan..huhu....ada rezeki tukar nnt ada la....malas la nak fikir....kena tue pun nak jual harga jatuh dah wpun baru 2 bulan..huhu...so bersabar je la...:0

Monday, October 4, 2010

kembang bermangkuk-mangkuk

hoho..baru2 nie balik kg...."yana,maikn berisi ye"-------->no komen..tp itulah kenyataan yg terpaksa cikgu terima..huhu....jumpa kwn en suami,kak yati"yana,makin comey..."--->comey ka???makin kembang ada la...hoho...mkn cm biasa jer..tp naik mendadak betul pas kawen..hoho....en suami hanya mampu tersenyum bila cerita bab2 kembang nie..hoho:(

 pic nie time couple
hoho...np pivc nie...layan je la ye..:(---->pic time tunang
cmnie lagi.....sila sengetkan kepala anda untuk melihat org yg kembang nie ye..:(

tiga zaman  yg berbeza..hoho....jd...skrg kena bersungguh2 menurunkan berat badan...bayangkan sebelum kawen 5+....dah kawen naik dekat 10 kg...jd 6+....tertekan jiwa...tue tak pregnant lagi..huuhu

tukar lagi???

erm....masih berfikir untuk tukar kereta...padahal baru 2 bulan pakai...bukan mengada2...tp keta  nie byk sgt hal...even masih dlm warranty..hhuhuhu..rasa tak syok la kan bila keta kerap buat hal..hoho...so minta pertolongan my dad untuk proses pertukaran nie..huhu....harap2 lepas la...apa2 pun keta buatan m'sia masih tetap d hati.....terjengok2 viva atau  saga..hoho....budget rendah so kena keta kecik2 je..lagi pun keta kecik kan save minyak...en suami plak selalu travel n outstation..so kena cari keta yg jimat minyak la kan..huhu....mengharapkan tiada sebrg masalah untuk pertukaran nie..huhu....penekanan sekali lg...cikgu bukan berlagak nak tukar keta cm tukar baju k...just cikgu kesian kat en suami..huhu...dia dah byk berkorban untuk cikgu..so time nie cikgu nak kena tolong dia kan...tak salah kan suami isteri bekerjasama....:)
cuba untuk tukar kpd yg lebih ok...huhu..tue pun kalau ada rezeki:)

doa2 kan la dapat tukar..hoho..kalau tak dapat terpaksa la pakai yg tue w/pun kurang selesa....:(

Monday, September 27, 2010

rezeki...

kenapa?hoihoho..td bwk balik byk barang...dr kg...dr sekolah...dr giant...huhu....beg laptop,beg sekolah,beg barang dapur,handbeg(hehe..beg jugakkan..),pastu  kotak dvd player yg baah ru dibeli..kotak juicer..jugak baru d beli setelah sekian lama teringin untuk memiliki..hahaha..puitis giler...ok...terus kpd entri.....nak dijdkan cerita..dah byk sgt brg...tekan lif...bawak masuk ckit2....settle kat situ..bab nak bwk keluar brg dr lif..hoho....sgt tragis...kuarkan beg2 dulu..konon2 kotak ringan ...lambat cki....tak sempat nak tekan open lif...lif terus tertutup terus turun...dlm tue ada dvd player ngnn juicer..huwaaaaaaaaaaa....risau tak tau nak cerita..tekan lif tak henti jugak...dah la satu lif lagi rosak..huhu.....doa tak henti2...harap2 takde org wbk lari..huhu....rm+++ dua2 brg tue..hoho.....dok terbayang dah kalau org bwk lari pa la aku nak buat..huhu....tekan lif....sampai jer tgk2 takde da pun 2 kotak tue....huwaaa...air mata dah bergenang...dada makin laju berdegup..huhu......tekan lif turun...bygkan la dr tingkat 16 nak turun bwh of course la amik masa..huhu..bukak jer pintu lif tgk ada mat bangla...terus tanya dia:nampak tak brg dlm lif?"--->nasib la dia tunjuk..tanpa diminta aku pun xplain..tak tau la dia fhm  ke tak..dia senyum ja....tiba2 dia ckp"i ingat sapa punya barang..tanggal dlm lif"--->cikgu pun wish tq sgt2 kat dia...huuhu----->moral of the story..kalau tak mmpu nak bawa byk brg naik lif sorg2 jgn buat...:)------->susah hidup berjauhan dgn suami..hoho:(

Friday, September 24, 2010

nothing to say but wnt to say something..huhu

sedih...sayu hati bila dpt tau hubby tak balik mggu nie..hoho..pa la aku nak wat hujung mggu nie....huhu...sedih..tp dah tak larat menangis...so hati jd sayu..huhu....tambah plak housemate p kl jumpa en suami..huhu....cikgu dah tak leh wat camtu...atas sebb2 tertentu..huhu...tggu en hubby je balik..tp tak tau bila dpt jumpa..hoho....ingat mggu nie nak ajak en hubby p klinik tp dia tak balik..tak mo p sorg2 dah..sedih bila p sorg tgk ada psgn suami isteri kat klinik....cikgu bukannya tak da suami..huhu...so..tggu je la w/pun bergalang2 dlm hati nie ngn pelbagai perasaan...huhu....adakah cyst kembali??????atau pregnant...tp kalau prgnant np upt negative..hoho...ya allah..aku mohon pada Mu...Kau berikanlah aku ketabahan hati...

Thursday, September 23, 2010

macam cerita:)

mood raya dah nak abis...huhu......rasa cepat sgt penat pas raya nie....rasa badan lemah jer..hoho..mlm tido asyik terjaga...kat sekolah cepat penat...hoho....letih memikirkan mcm2 perkara....personal,family,kerja..penat jer ngn kehidupan yg mcm nie..huhu..rasa nak p relax kat mana2..bestnyer dpt relax2 minda...p jejalan...tp ngn sapa????????????hoho...harap2 en suami sy balik mggu nie...kalau dia balik leh gak p jejalan..:)------>tambah plak mggu nie gaji...hahaha..arini...gaji mashuk..harus p beli hadiah untuk diri sendiri...dpt sepsg kasut n handbag cukup lah..hehe..raya aritu shopping tuk family.tak sempat tuk diri sendiri..tak pe...bila kita tlg org rezeki kita lebih murahkan...hehe..alhamdulillah...surat pengesahan lantikan DG41 ngn pergerakan gaji 2010 pun dah sampai...amin...terima kasih ya allah dgn rezeki yg kau berikan...cuma masih menunggu rezeki yg 1 lagi...BABY...huhu....doa2kan lah untuk kami....besh jer dpt pgg bby..tp bby org len..lagi besh dpt pgg bby sendiri kan..huuhu

Monday, September 20, 2010

sod ba ro..

sabar selagi boleh bersabar..hanya kerana mulut yg tidak bertanggungjawab..membawa,mereka cerita yg entah apa2....terimsa kasih krn berjaya menabur fitnah....hoho..solat tunggang terbalik pun kalau mulut tak reti nak jaga tak de guna jugak..betul tak..terima kasih krn fitnah mereka membuatkan hubungan kami semakin rapat...kami tak nak komen pa2..allah lebih tahu segalanya...kami hanya brdoa agar allah dapat memberi petunjuk kpd mereka semua..amin...semuanya pasti akan terbongkar juga satu hari nnt...kpd en suami...kita sabar ye.....sbb kita d pihak yg benar..tak perlu gusar coz org yg tak senang melihat kebahagiaan org len n kesenangan org len akn duduk tak senang..sbb hati mereka takkan tenang...kita doakan jer agar mereka di beri petunjuk...allah maha adil..maha mengetahui segalanya....dan doa2 org yg teraniaya dan difitnah insyaallah allah akan tolong...:)--->tak komen byk2 sbb kami hidup tak kacau org tapi yg pelik org yg kacau kami..watever....janji kami bahagia w/pun sentiasa ada dugaan.....dugaan adalah warna-warni kehidupan:)

Thursday, September 2, 2010

lagi 1 hari mau ketemu sama si dia...hehe..sangat suka..abis jer tuisyen sabtu nie terus ke sana....
en suami..sy rindu kamu..sabar ye....:)

e-g pertukaran....1september -30 september----------->:)
sedang berusaha mengisi borang pertukaran..harap diluluskan...:)

Friday, August 27, 2010

saya juga rindukan mereka

sahabat2...sy merindui kalian semua dan kenangan2 kita

bersabar ye hati...:(

harus bersabar lagi bila--------->"abg tak balik minggu nie,keja byk"
so,hati pn isteri sgt sedih...2weeks tak jumpa...nak dgr suara pun susah...msg je...:(
apa perasaan kalian bila kalian d tempat sy???????
sabar ye wahai pn hati..kita bersabar n terus bersabar....allah suka org yang sabar....insyaallah..moga d sebalik dugaan n kesabaran ini terselit hikmah yang baik untuk pn hati,pn wify n en.hubby-------->don't know how to say,don't no what to say.....don't how to describe........yg pasti sy rindu dia...sy nak jd mcm wify yg len...sentiasa d cc en suami mereka..bercerita berbuka bersama suami..bercerita bersahur bersama suami....ke PARAM bersama suami..ke klinik d temani suami...p shopping bersama suami....sy mahukan semua itu......sbb sy ada suami...kerja@family..dua2 penting...tp sampai bila sy harus faham kerjaya en suami....susah sgt ke untuk fhm..sy dah cuba untuk fhm..tp kdg2 hati sy tak nak fhm sbb hati sy dah letih untuk terima semua ini...cmna mereka yg di oversea...suami/isteri d cni???huhu...sy memrlukan sedikit kekuatan..terima kasih mak abah,terima kasih mertua...terima kasih kwn2...sbb selalu d cc sy....menjadi kekuatan untuk sy meniti kehidupan ini....paling berbanyak terima kasih..pd Mu Ya Allah..tanpa Mu hambamu ini tidak sekuat mana..tanpamu hambamu ini tidak ada tempat mengadu...aku memohon pertolongan Mu Ya Allah...------>::(

Thursday, August 26, 2010

mood serabut.....

MARAH TANDA SAYANG
BENCI TANDA RINDU

SIP..

SIP????@school impronement program...huhu.."salam cikgu,cikgu terpilih untuk.....dipantau..tlg sediakan buku rekod n buku latihan pelajar kelas belakang.."------->oh no!!!...terkezut tergempar dpt panggilan..org IAB nak tgk budak aku..hoho..berlari2 aku p cari buku budak..kan baru abis trial..sblm trial aku pulangkan buku kat diorg..suh study.tp hampeh..buku ditinggalkan bwh meja..hantu2 kat sekolah tue je la yg study buku depa....hehe..tak la..melawak jer....:)------->dah dpt buku..terus p belik gerakan..hantar je la...baru pihak atasan tau pa masalah sbenar cikgu dan budak2 kelas belkang nie...bayangkan..mcm mana latihan nak cukup kalau kerap sgt ponteng sekolh???mcm mana nak cukup kalau disuruh buat tp tidur..melawan..menjawab..dlm erti kata layan cikgu malas nak layan org mcm tu...budak2 yg nak belajar plukan cikgu k.....so td tawakal jela bg buku budak2 nie..nama pun kelas belakang kan..faham2 je la..hoho...bila la diorg nak ada kesedaran....so cikgu tawakal je la tggu feedback ari isnin nie..::----->nervous pun ada gak...:(

Wednesday, August 25, 2010

alhamdulillah..terma kasih ya allah

Kerajaan bersetuju membayar bantuan khas kewangan sebanyak RM500 kepada kakitangan awam dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan.

Bayaran akan dibuat sebelum 1 Syawal, lapor Bernama. 
Lega cikgu baca berita nie...alhamdulillah:)

Tuesday, August 24, 2010

PMR oh PMR

huwaaaaa---------->tinggal 12 hari lagi nak pmr...HOHO...
setelah ditolak cuti nuzul quran,cuti merdeka,cuti raya,cuti Malaysia..------>Adohai....cikgu plak yg menggelabah..huhu..mana tak menggelabah..soalan trial yg senang tue pun tak da yg dpt A....hhoho..nie gara-gara terlalu confident tuk menjwb..baca soalan tak abis..pastue tak faham kehendak soalan..itulah jadinya...so..jln penyelesaian..pas trial nie kena la cikgu korbankan masa wat kelas tambahan pas sekolah..adohai..malasnya..kalau ikut hati malas jer..tp bila fikir balik..nie la pengorbanankan....betul la kata org..guru ibarat lilin..mebakar diri untuk menerangi org lain..hoho.....cikgu sdg berusaha mend[ptkan soalan2 latihan dr web..hoho....Khamis ni orn dr IAB nak turun sekolah..nak tgk pa yg cikgu2 buat tuk kelas exam..adohai....sgt sakit kepala.....mcm nak kena sediakan..budak??????erm..faham2 la sendiri..kalau tak tau nak hargai tak tau la nak ckp pa...cikgu tak harap2 pa2 dr mereka..cuma cikgu mengharapkan cukuplah mereka LULUS dengan cemerlang..insyaallah..sekarang nie nak kena fokus kelompok CEMERLANG,HALUS,GALUS.......ibaratnya semua perlukan perhatian cikgu-cikgu ketika ini...bukan mudah tau jd seorg guru...so kpd masyarakat luar yg mentalitinya mengatatakan kerjaya cikgu nie senang....byk cuti,cukup bulan dpt gaji...hah..mai...cikgu jemput anda menjadi seorg guru..tak lama...cukup untuk sehari...masuk mengajar kelas cemerlang ngn kelas paling hujung..cukup la..dr situ anda akan faham pa erti sebenar kerjaya GURU------------:)
so..konklusinya..jgn memandang rendah pd kerjaya seorg GURU k....GURU nie segala2nya disekolah..balik rumah pun kerja sebagai guru tak abis..huhu....:)
the end......credit to all teachers especially rakan2 seperjuanganku d UPSI n SMKSA....:)

Friday, August 20, 2010

S.A.B.A.R

sob ba ro...@ S.A.B.A.R
tue je yg mampu aku lakukan
ada ke isteri yg sggup berjauhan dgn suami???
ada ke isteri yang tak mau tunaikan tangggungjwb sbg seorg isteri???
ada ke isteri yg tak mau jaga mkn minum suami???
ada ke isteri yg nak title isteri tp tak mau dok ngn suami???
ada ke semua itu dlm dunia nie....???
aku pasti TIADA @ TAKDA....kan..kan...
mcm tue jugak cikgu...cikgu tak mau berjauhan...cikgu paling tak suka bila dpt msg :"syg,abg tak balik mggu nie..abg ada keja.."...."syg,abg ada operasi..tak leh balik"...."syg abg kena p sana...abg kena p sini..."--------->sangat2 tak suka...dan kalau boleh tak mau reply n baca msg tue..tp cikgu terpaksa terima.....sampai bila harus begini????sampai bila harus aku bersendirian kendalikan rumahtangga...sampai bila cikgu nak kena drive balik kg sorg2??sampai bila kena p mana2 sorg???sampai bila??????cikgu nak sentiasa d cc cikgu...ye..mmg suami cikgu balik jugak..tp perasaan mcm nie akan wujud bila dia tak balik...sgt tak suka.............wahai diri..tolonglah brsikap positif k..........Ya Allah..tolongla n bantulah hamba Mu ini....hanya Kau yang mengetahui pa yg terbaik untuk hamba Mu....:(

Monday, August 16, 2010

mood sedih--->:(

napa sedih??
huhu..enciksuami dah balik ke tempat kerja...ya allah..lindungilah perjalanan suamiku..aku mohon pada Mu Ya Allah....
rasa kejap jer cuti..kejap jer abiskan masa bersama-sama
harap2 minggu nie en suami balik..hehe
kan nak  beli baju raya..warna n tema masih dibincangkan:)
rasa suka sbb boleh masak feveret en suami..rasa suka bila en suami tambah..rasa suka bila en suami angkat ibu jari...lagi suka bila en suami kiss n ckp"sedap syg masak..."
paling terharu bila en suami ckp "syg,terima kasih msak feveret abg"
terima kasih juga untuk en suami coz luangkan masa ngn syg....
credit to en suami..:)

Sunday, August 15, 2010

COBA...:)

tarikh tutup e-pertukaran sesi jan 2011 berakhir 17 ogos nie..baru baca kat notice board hari jumaat
tak sempat jumpa guru data coz kelas sgt byk hari tue..hoho
so...hari isnin nie kena bekerja keras jumpa gur data untuk kemaskini data n isi borang pertukaran:)
tak pe kalau lambat sah..tp takde la lambat sgt kot..insyaallah..ada rezeki tak kemana kan..sbb allah dah letakkan rezeki untuk setiap hambanya...hanya kita yang perlu berusaha..:)
cikgu memohon agar segala urusan di permudahkan olehnya..
kalau ikut hati cikgu tak nak tukar sbb cikgu dah serasi ngn suasana di sini...dah serasi ngn student di sini dan yg paling penting cikgu dah serasi ngn suasana kerja di sini...
tp...cikgu ada tanggungjawab yg lebih besar..tanggungjwb seorg isteri yg perlu sentiasa d cc suami dan masalah kesihatan yang cigu alami....demi kasih n rumahtangga cikgu perlu korbankan salah satu...dan ini pilihan cikgu...cikgu terpaksa dalm rela:(......
dan cikgu berharap sgt agar permohonan pertukaran ini dilulluskan oleh pengetua..:)
sama2 la doakan untuk cikgu ye..:)

Terima Kasih Ya Allah

alhamdulillah...minggu pertama posa dpt bersahur..berbuka ...berterawih...n solat berjemaah ngn en suami tersayang...sgt suka...----------->terima kasih syg sebb balik untuk wify..:)
syg kamo....:)
tp..isnin en suami dah pulang ke p/jaya atas tuntutan kerja..hoho..
dan pn wify terus beeharap agar en suami dpt balik tiap2 minggu sepanjang bulan ramadhan nie..hoho...
dan wify rasa sgt suka sbb dapat masak untuk en suami...dapat masak masakan kegemaran suami dan wify dapat Gred A....hehe..tq syg....

Thursday, August 12, 2010

untuk tatapan para suami

Sahabat…



* Jika seorang istri menangis dihadapanmu, itu berarti dia tidak dapat menahannya lagi...

* Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

* Jika kau membiarkannya pergi,dia tidak akan kembali menjadi dirinya yg dulu, selamanya!

* Seorang istri tidak akan menangis dgn mudah, kecuali di depan org yg sangat dia sayangi, dia akan
menjadi lemah!

* Seorang istri tidak akan menangis dng mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akan
menurunkan rasa EGOnya.

* Wahai suami2,jika seorang istri pernah menangis krnmu,tolong pegang tangannya dng penuh
pengertian. Karena dia adalah org yg akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau
terpuruk terlalu dalam ...

* Wahai suami2, jika seorang istri menangis karenamu, tolong jng menyia-nyiakannya.

* Mgkn, krn keputusanmu, kau merusak kehidupannya.

* Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis krnmu. Lihatlah jauh kedlm matanya. Dptkah kau
lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya karenamu ?

Pada hari penciptaan PEREMPUAN. MALAIKAT bertanya kepada TUHAN
" Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? "

Lalu TUHAN menjawab
"Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini".. Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

* TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

* SENYUMAN'nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

* PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

* Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

* Dia TERHARU,Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...

* Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN'nya. .

* Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.., Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

* TETESAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal..."...Apa itu Yaa TUHAN ??
Bahwa "Betapa, BERHARGAnya dia"...

Sebarkan ini ke SELURUH ISTRI2 yg soleha dan SUAMI2 yang sahabat semua kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTRI mrk begitu berHARGA...

Cuba untuk positif

Tak mau fikir banyak2..hidup untuk gembira...hidup untuk ceria..tak mo sedih2..pa nak berlaku biarla...allah ada..allah tahu pa yang berlaku..dan allah juga telah tetapkan semua perkara untuk hamba-hambanya....:)
syukur alhamdulillah..terima kasih denggan banuan Mu Ya Allah...hambamu ini semakin tenang...:)

Wednesday, August 11, 2010

::(

JANGAN BERJANJI ANDAI TAK DAPAT NAK TUNAIKAN
HATI SAYA SAKIT
HATI SAYA SEDIH
HATI SAYA DAH TERLALU BANYAK BERSABAR
SAMPAI BILA SAYA HARUS TERUS BERSABAR
SAMPAI BILA SAYA TERUS MAKAN HATI....
SAMPAI BILA????????
::((

Tuesday, August 10, 2010

::(

cikgu berharap sangat agar allah berikan cikgu ketabahan dan kekuatan untuk melalui ramadhan tanpa suami di sisi...cikgu nak sgt kami bersahur dan berbuka sama-sama..tp apakan daya..tuntutan tugas n niat untuk mencari rezeki...kami terpaksa berjauhan..cikgu berharap sgt agar esok sahur yang pertama cikgu sendirian bukan sahur dgn air mata....cikgu kena kuatkan hati...pa2 pun hati cikgu kena tabah..pn.hati....sila tabah ye..agar pn.mata tidal menitiskan cecair yang jernih..:(

Ramadhan...::))

bulan yang mulia datang lagi...
syukur alhamdulillah aku masih lagi menikmati dan melaluimnya..
terima kasih ya allah
di dalam ramadhan ni cikgu berharap dpt mendekatkan diri dgn allah
dpt diampunka dosa-dosa n kekhilafan silam...
dan cikgu juga mengharapkan keredhaan dan keberkatan daripada allah dia atas setiap amalan yang dilakukan
semoga allah mempermudahkan segalanya untuk cikgu beribadat...
cuba untuk menggunakan masa yang ada sepanjang ramadhan ini dgn baik..:)
Terima kasih Ya Allah kerana engkau memberikan diriku kesempatan untuk bertemmu dgn Ramadhan....amin

Monday, August 9, 2010

tahniah tuk student ku..:)

berkesan jugak aku mengamuk n marah  diorg hari tue..sekurang-kurangnya ada kesedaran dlm diri diorg..cuma sebagai guru kita kena sentiasa ingatkan diorg..hoho...nie hasilnya...a/pun aritu kalah peringkat daerah barat daya..kekalahan itu ditebus di peringkat sekolah...tak sia-sia aku turun tiap2 petang..:)----->credit to my lovely student...cikgu sayang kamu semua..:)

tiba2 ada plak pic cikgu..hehe....pic nie septtnya untuk post slm nie..tak pe la..sama je kan:)

Alhamdulillah:)

terima kasih kpd yang membantu n kepada student kadet tersayang..:)

Lagi untuk suamiku..:)

Ketika Allah Memilihmu Untukku..

Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..



Saya sayang suami sayang..
terima kasih Mohd Rafizy:)



en.suami sy Mohd Rafizy..tolong luangkan masa untuk baca post nie ye..:)

isteri itu adalah amanah bagi suami
jika isteri tidak mahu mendengar kata, tugas siapa mendidiknya
jika isteri tidak elok pekertinya, tugas siapa mendidiknya
jika isteri tidak taat, tugas siapa mendidiknya
jika isteri tidak pandai melayan suami, tugas siapa mendidiknya
jika isteri tidak pandai berhias, tugas siapa mendidiknya
jika isteri tidak pandai bercakap lembut dgn suami, tugas siapa mendidiknya
tiada alasan untuk suami meninggalkan isteri / berpaling mencari yang lain
kerana isteri itu adalah amanah Allah kepada suami

ingatlah suami ku, jika suatu masa nnt aku tidak cantik di mata mu
kau perindahkanlah aku,
kerana aku tidak mampu untuk memperindahkan diriku tanpa bantuan dari mu
aku diciptakan Allah untuk diri mu, bukan untuk sesiapa
aku adalah pemilik rusuk kiri mu, aku adalah sebahagian dari kamu
saat aku diijabkabulkan, aku bukan lg milik kedua ibu bapa ku
syurga ku kini terletaknya pada kamu
sayangi aku untuk selama-lamanya, 

Saturday, August 7, 2010

rindu en suami..

walaupun kami dpt jumpa tak sampai 4 jam..tp sy suka n happy setelah 7 mggu tak jumpa:)
saya tak sabar tggu next week coz en suami dpt balik bercuti...:)------->sgt suka....


Monday, August 2, 2010

S.U.K.A

1st anniversary---------->setahun bersama:)

credit to en suami krn bersusah payah menghantar bunga kpd si wify..terharu bila dpt n baca wish..JAUH TAPI DEKAT....:)..ye w/pun kita berjauhan syg namun hati kita sentiasa dekat kan....:)hati berbunga-bunga riang...sy rindu dan lagi sehari sy akan bertemu en suami tersyg..rasa berdebar pun ada..hhahaha..yela 7 mggu tak jumpa langsung.....:)...tak sabarnyer...........:)
actually arini our 1st anniversary..setahun berlalu dgn begitu pantas...mcm dah berlaku..mcm di lalui bersama....susah..senang...sedih..gembira..segala2 nya bersama..tq syg krn menjdi suami sy...tq syg krn membimbing sy...kita berdoa agar rumahtangga ini sentiasa mendapat keberkatan drpd allay..ya allah..hamba Mu yang lemah ini mengharapkan yg terbaik dlm rumahtangga kami..Kau lindungilah kami dr sebarang kesulitan:)aku memohon pada mu ya Allah agar kami dan rumahtangga kami sentiasa di bawah lembayung rahmatMu Ya Allah..:)-------->tq syg untuk bunga tadi...nice...:)

Wednesday, July 21, 2010

MC

bukan mc tuk majlis tertentu.
tp arinie amik mc tuk follow up pakar kulim
hoho...appoiment kul 10 pg tp kul 11 lebih baru leh jumpa doc
huhu....doc scan sekali lagi td...ketumbuhan mengecil dr 3cm ke 2.2 cm..hanya beza 0.8 cm..
terkejut td..huhu...doc ckp awk mmg dtg period tp period awak tak ok...darah awk tak ok...
pa faktornya????doc gtau myb kurang bersama..yela...kami jauh..nak bersama kerap cmna..huhu
yg faktor seterusnya horman tak stabil..pastue berat badan naik mendadak....oleh itu cikgu perlu menurunkan berat badan agar hormon kembali stabil..huhu...cikgu tanya doc..ada mslh tak nak preggy...doc gtau perkara normal jika psgn berjauhan..untuk hamil tak da masalah...boleh tp mungkin ambil masa dan bergantung kpd rezeki allah..insyaallah...so esok cikgu nak g pantai sekali lagi..nak wat follow up kat sana..kena p dua2 hospital....nak cepat sembuh kena byk rehat.....nak rehat???hoho...kerja pun banyak...budak2 pun bermasalah..cmna nak rehat??huhu....tggu cuti sekolah je la....cikgu harap sgt kami dapat duk sekali...:(

masalah sungguh bila berjauhan..huhu...13 oct nnt kena follow up sekali lagi...
dan ketika ini cikgu mengharapkan yg terbaik drpd ilahi...hanya Dia yg dapat membantu....amin:)
doakan yg terbaik untuk kehidupan ini dan rumahtangga cikgu....
seperti biasa....d hujung entry......cikgu rindu suami cikgu......:)

Tuesday, July 13, 2010

masih menunggu

hari keempat uabt yg doc bg dah abs...period still tak mai
sgt merisaukan hati..bertambah tertekan..huhu
macam2 yg cikgu fikir..
perut nie kdg2 sakit..hari nie sgt letih...student pun tegur...
np cikgu cam tak larat
muka cikgu pucat la
teguran sebegitu lagi la menakutkan aku..huwaaaa
saat nie aku perlukan en suami...lagi 3 mggu baru en suami abis kursus
ada gak yg bg suggestion p private
en suami ckp tggu jumpa pakar dulu
tgk cmna..baru p private..jumpa pakar 21hb nie..lagi semggu lebih..huhuhu
aku takut...takut jd yang pelik2..hanya doa dan doa sahaja yg aku pohonkan drpd yg Maha Esa...:(
harap sgt segalanya kembali seperti biasa

dan cikgu boleh pregnant...nak sgt bby..tp belum ada rezeki..insyaallah..
seperti biasa d penghujng entry...en suami, sy sangat merindui kamu..saat yg macm nie..sy sgt memerlukan kamu di cc..........:(




Saturday, July 10, 2010

mood tak berapa nak betul

tak tau la..sejak sakit nie..mood tak berapa nak betul..rasa nak marah..rasa sedih..rasa sunyi...
mungkin ke faktor ubat yg dimakan???
mungkin ke sbb ubat tue ubat hormon??huhu
sy pun tak tahu..yg pasti sy harap sgt ubat tue bg kesan positif terhadap sakit ini...
hari nie last mkn ubat...dah abis dah ubat..harap2 ketulan tue leh jatuh....pa itu cyst??cyst tue sejenis ketumbuhan atau ketulan..cyst sy terjadi di bahagian ovari kanan...sebesar 3cm..sy berharap sgt ketlan tersebut dapat hilang bersama ubat yg sy makan...harap sgt2...

sy rindu suami sy..suami sy kursus..sy harus bersabar..tp sampai bila sy harus bersabar..sy rasa sy dah terlalu bersabar....sepptnya bila isteri sakit suami di cc..tp sy???menanggung sakit sendirian..ke hospital sendirian dan bakal bertemu pakar juga sendirian...kdg2 sy rasa i'm alone...yg sy ada hanya allah..allah sahaja yg memahami isi hati n perasaan sy...sy mengalami gangguan emosi..huhu...sy sgt tak suka mood yg seperti ini...sy nak kuar berjalan-jalan...sy nak kuar tp badan sy tak sihat...sy cepat letih dan penat sejak kebelakangan ini..tolong la sy....

SAYA SANGAT SEDIH
SAYA RINDU SUAMI SAYA



Wednesday, June 9, 2010

2 bulan lebey.........:)

dah hampir 2 bulan lebih...
cikgu tak hapdate...bukan malas..tp tak de cerita sgt nak dikongsi
time ada story yg besh..malas plak..hehe
now...cikgu d putrajaya
menghabiskan masa bersama suami tersayang..:)
almaklumlah..nnt suami cikgu kena g kursus hampir 2 bulan....hoho..
tak sanggup sebenarnya..tp nak wat cmna kan..msg2 punya kerjaya...:)
arini cikgu tggu suami balik outstation...wah...sgt rindu sebenarnya....
sejak dua tiga empat menjak nie...
cikgu rasa cam dag bersedia untuk jd ibu...hehe
harap2 dpermudahkan oleh Allah....yes..i'm ready to be mummy..:)
cikgu nak kongsi gak w/pun sebenarnya malas nak taip..hoho
cikgu dah memiliki sony idaman..hehe.....rajin sungguh shoot skrg nie..tp bab nak upload jd malas
harap2 minat cikgu ngn suami boleh dijadikan salah satu usaha menambah pendapatan
sapa2 yg baca blog nie..leh la gtau kalau nak photoshoot
tak kisah pa event pown..cikgu pown nak mencarti skill n angel yg baru..:)

tq so much...sampai di sini shj entri tuk kali nie..see the next entri plak yer..:)

Friday, April 23, 2010

hati saya gumbira tak terkata........

en suami otw balik..ngee....suka3
ya allah selamatkanlah perjalanan suami ku dlm perjalanan balik ke rumah
aku merinduinya ya allah
w/pun sekejap jer..tp cikgu bahagia...coz cikgu rindu kat suami sy....
abg...syg sgnt rindukan mu syg........:)

Wednesday, April 7, 2010

sangat2 merindui en suami...
tak sabar tunggu hari jumaat
hoho
syg rindu kamu en suami
sibuk macamna sekalipun rindu itu tetap menjengah di lubuk hati ini...
------------------>miss my hubby so much...huhu

Monday, April 5, 2010

meniti hari bersendirian.....

tajuk..fuh..mmg sedih...sesedih tajuk..sedih lagi hati cgu....huhu
cikgu sgt merindui suami...hubby...my love...separuh jiwaku pergi...hoho
1hb yg lepas p hantar hubby lapor diri...8 bulan berkepit jer...tiba2 kena berjauhan..huhu

sgt sedih
balik rumah rasa sedih jer...dok makan pun berlinang jer air mata
huhu
abang...syg sgt rindukan abg...tido mlm pun tak berapa lena..huhu
bila siang mula la sakit kepala...<-----------------huhu.....
ya allah tolonglah hamba Mu ini
Berikanlah hamba Mu ini kekuatan dan ketabahan mengharungi dugaanMu

Abang..
dengarlah suara hati wify....
wify sgt2 merindui kamu en hubby.....
demi masa depan kita...wify rela...tetapi kadang2 wify tak kuat nak lalui semua ini.....
abang...rindu kamu sgt2..minggu nie kita jumpa..w/pun sekejap cukuplah
sgt3 bersyukur dapat jumpa
wify akan pergi bertemu kamu......
tunggu wify yer.....
love u so much...muahhhhhhh...from your wify....sob3
menaip pun boleh menitis air mata
bayangkanlah saat en hubby kol cgu...tiap2 hari cuci mata...sgt tadak sanggup..hoho